Recents in Beach

muslimah girl & camera II @ art request



ok, kali ini budoxe nak lukis muslimah dengan kamera lagi,
permintaan daripada blogger cimot. dia nak yang bercermin mata pula. line art ni dilukis dalam adobe.



kemudian, boleh mulakan proses pewarnaan (colouring),
mulakan dengan warna kulit dahulu.


selepas itu, boleh warna pula tudung dan baju. tudung warna merah jambu dan baju warna ungu gelap, bercorak bunga hitam.


akhir sekali, masukkan latarbelakang (background)



siaplah karya~

jom singgah blogcimot 

karya DSLR sebelum ini >>sini<<


Post a comment

16 Comments

cimöt said…
cantek sangat ni weyhhhhhh...
in reality i'm just too comot..
hihihihi...


btw, tenkiu beb!!
budoxe said…
orait sama-2
takda hal la comot ke apa ke
janji happy~ kan?
Unknown said…
cantik! ^_^
rase nak buat jugak sekeping ^_^
budoxe said…
heheh boleh aimie, nk buat byk keping pun bole~ tq~
budoxe said…
hehe~ tq deno~
(^_^)
wan nur said…
assalam.. cantiknye.. nk blaja gak buat gamba kartun.. please please...
iAmCekbolat said…
hebat !


jelesnya saya . saya tak reti . ehmmmm

jeles ! hahaha
budoxe said…
boleh wan nur, apa salahnya nak belajar
budoxe said…
hehe tq cekbolat..

bole cuba lukis.
praktis lama2 reti la,
plain83 said…
naiseee~ :D

hui rajin betoi dia main layers kat photoshop, eheh ^^
budoxe said…
hehe tq~
aaa, mmg byk layer juga la. hehe
Cun,. lagi seni,. ,. guA PLA,. menyepi lagi
budoxe said…
update la pasal moto bro.. kn byk ko dah pg ride2 post pic2 pun da ok.
Azhafizah MN said…
cantik..style mewarna pun nice :)