Recents in Beach

sepak raga @ art



Pada suatu petang, budoxe dan rakan-rakan bermain sepak raga. sejenis permainan tradisional yang wujud sejak zaman kesultanan melayu melaka lagi. lalu dijadikan lukisan.


ok, kali ni lakaran dilukis di atas kertas A4. pensel mekanikal "pilot 0.5" dan pemadam "pentel hi-polymer soft" digunakan.


kemudian, imbas (scan) lukisan yang telah di-inking dengan mesin pengimbas (scanner). proses inking ini budoxe guna pen "unipin 0.5 dan 0.2" 


buka file yang telah diimbas (scan) tadi dengan perisian (software) adobe photoshop untuk kemaskan lakaran.


teruskan dengan proses mewarna (colouring). mulakan dengan mewarna watak dan masukkan latar belakang (background) yang sesuai.


akhirnya, siaplah karya anda. 

ok jumpa lagi~~~




Post a comment

11 Comments

kreatifnya. ohsem. pandai awk buat. terpkir buat atas kertas then masuk dlm phtoshop,. menarik. (:
budoxe said…
aa, lukis pastu scan hehe. tq
Dayang Deno said…
sangat ohsem!!!

bak sini bamboo tab tu bleh? ngehngehngeh...
budoxe said…
hehe. yg ni xpakai bambo. pakai pen. kena gilir2 lukis bru xbosan hehehe
Unknown said…
cantik2..tp nape bila mun scan..xbole nak warna dgn ps..
budoxe said…
@cik mun kene clear2kn dulu lukisan biar tinggal line jer. baru kaler. ,mcm tu la budoxe buat
Miya Amira said…
wow....cantiknya...dahsyat...terbaik la...
budoxe said…
#miya tq. masih byk lagi kena baiki nih hehe