Recents in Beach

~labcoat@overall~

nak vios trd? klik!
maxis~user?klik!
di petang yang hening. tatkala sekumpulan manusia bekumpul....

madam W: yincik ladiographer kenapa lu punya perut manyak besar maa~ bikin overall ini mau koyak oo! saya ukur lu punya body tidak boleh o ini macam~
encik A: oh yaka~ saya x perasan la madam~ lama sudah overall ni berjasa dgn saya. saya rasa dia makin kecil bukan saya yg besar!

madam w: lu jangan mau tipu saya~ saya tau oo.. ini overal kamu tidak basuh x tuka2 baru! ini apa nih! kotolan degil ooo~ kenapa kamu x tukar baru gaji u29 boleh beli oo~
encik A: ish! mana dapat madam~ itu duit baju xdapat lagi.. kain pun tiada! mana boleh buat baju baru~ saya ada anak bini mau tanggung bukan mau beli overall ja dgn gaji tu~ apada!!

"woi!! lugi wooooooo!!!!!!!!",tiba2 kedengaran suatu suara sumbang dari tengah2 orang ramai.
madam W: oi mister s. lu knapa bisin2 haiya~ kacau daun saya mau buli2 budak2 oo~
mister S: apa buli2.. saya mau buat spotcheck itu olang tala pakai overall.. tara pakai tara duit wo~ lugi wooo!! saya ambil gambar kasi lepot sama bos.. semua tempat kna pakai woo~ portable,shif,hung2,cme,berak eh silap..x bole tidak pakai oo..
encik A: semua kna pakai mister S? pergh panas oo kalau pegi wad..
madam W: haiya~ lu bisin2 olang mau kasi duit oo.. buat saja apa susah~(haha aku x kene pegi wad,'suara hati')
lalu semua orang brsurai..
inilah kisah yg berlaku d sesebuah institusi..kna pakai 24/7.. ada yg kotor tahap gaban pun still pakai lagi tuh.. duit punya pasal... ish! basuh la bro.. hari mggu kan ada... ok lah .. aku chow dulu.. out~

Post a comment

8 Comments

miya said…
hahah. sengal!~
budoxe said…
hehe~ separa kisah benar~ di edit skit2
Menusuk Hati said…
cepat2 lh pencen org tua tu
budoxe said…
hahaha! setuju!!!!!!!
tukang kipas@aircond~
nuruhuda_329 said…
singgah n follow kamoo en.lee tuing3 :)
The Medical Duo said…
whitecoat la paling malas nk basuh ouh..haha :P
Cik Baju Kurung said…
hye . datang melawat and follow sini dari blog Sharifdez . =)
budoxe said…
hye cik baju kurung,, he2 tq